bitcoin-ostaminen

Bitcoin ostaminen

Bitcoin ostaminen on nykyään erittäin helppoa ja myös turvallista, kunhan noudatat Kryptovaluutta.org ylläpidon vinkkejä! Tällä sivulla opit miten voit ostaa Bitcoineja ja mitkä ovat parhaat kauppapaikat Bitcoinin ostamiseen.

Osta Bitcoineja pikaopas

 1. Valitse palvelu – Valitse jokin meidän esittelemistä luotettavista kryptopörsseistä
 2. Rekisteröidy – Luo tili valitsemallesi alustalle. Tähän sisältyy henkilöllisyytesi varmentaminen, eli KYC-prosessi.
 3. Talleta varoja – Siirrä rahaa tilillesi, joko pankkisiirrolla tai maksukortilla.
 4. Osta Bitcoineja – Kun rahat näkyvät tililläsi, voit vaihtaa ne Bitcoineiksi.
 5. Säilytä turvallisesti – Siirrä Bitcoinisi turvalliseen lompakkoon, mieluiten kylmälompakkoon pitkäaikaista säilytystä varten.
 6. Pidä silmällä markkinoita – Kryptovaluuttamarkkinat ovat volatiilit, joten seuraa aktiivisesti Bitcoiniisi vaikuttavia tekijöitä.

Mistä ostaa Bitcoineja?

 • Coinmotion – Suomalainen palvelu, joka on tunnettu luotettavuudestaan ja helppokäyttöisyydestään. Lue Coinmotion kokemuksia täältä.
 • Northcrypto – Toinen suomalainen vaihtoehto, joka tarjoaa helpon ja turvallisen tavan käydä kauppaa Bitcoineilla.
 • Binance – Maailman suurimpiin kuuluva kryptovaluuttapörssi, jossa voit käydä kauppaa useilla eri kryptovaluutoilla. Lue Binance kokemuksia
 • Coinbase – Yksi tunnetuimmista kryptovaluuttapörsseistä, joka soveltuu erinomaisesti aloittelijoille sen käyttäjäystävällisen alustan ansiosta. Katso Coinbase kokemuksia täältä.

Bitcoin käyttäjätilin luominen ja mobiiliappi

Kryptovaluuttojen ostaminen alkaa käyttäjätilin luomisella. Valitse ensin palvelu, jonka turvallisuus ja maine vakuuttavat sinut. Rekisteröintiprosessi vaatii yleensä sähköpostiosoitteen vahvistamisen ja henkilöllisyyden todistamisen dokumenteilla.

Tunnistautumisen jälkeen voit ladata palvelun mobiiliapplikaation, jonka kautta pääset hallinnoimaan sijoituksiasi ja tekemään kauppoja kätevästi missä ja milloin vain. Muista luoda vahva salasana ja ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistautuminen lisäsuojauksen varmistamiseksi.

5 vinkkiä, ennen kuin ostat Bitcoinia

 1. Tutki markkinaa – Ymmärrä Bitcoinin ja kryptomarkkinoiden perusteet ennen sijoittamista.
 2. Aseta budjetti – Päätä, kuinka paljon olet valmis sijoittamaan, ja älä ylitä tätä summaa.
 3. Valitse luotettava vaihtopalvelu – Käytä tunnettua ja luotettua vaihtopalvelua, kuten Coinmotion tai Northcrypto. Luotettavat kryptopalvelut löydät aina Kryptovaluutta.org sivuilta.
 4. Varmuuskopioi tietosi – Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat varmuuskopiot ja palautusavaimet.
 5. Ole kärsivällinen – Sijoita pitkäaikaiseen arvonkasvuun äläkä reagoi jokaiseen markkinoiden heilahteluun.

Miksi minun täytyy varmentaa henkilöllisyyteni ostaessani Bitcoinia?

Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen osto edellyttää usein henkilöllisyyden varmentamista turvallisuussyistä ja lainsäädännön noudattamiseksi. Tämä prosessi, joka tunnetaan paremmin nimellä KYC (Know Your Customer), auttaa ehkäisemään rahanpesua ja rahoituksen terrorismia. Lainsäädäntö velvoittaa kryptovaluuttapörssit ja -välittäjät varmistamaan asiakkaidensa henkilöllisyyden, jotta voidaan ylläpitää rahoitusjärjestelmän läpinäkyvyyttä ja turvallisuutta.

Henkilöllisyyden varmentaminen auttaa myös suojelemaan käyttäjiä varkaudelta ja petoksilta, sillä se vaikeuttaa varojen siirtämistä luvattomasti. Vaikka KYC-prosessi saattaa tuntua vaivalloiselta, se on tärkeä askel kryptovaluuttojen turvallisessa käytössä ja yleisen luottamuksen ylläpitämisessä digitaalisten varojen markkinoilla.

Bitcoinin ostaminen verkkopankkisiirrolla

Bitcoinien ostaminen verkkopankkisiirrolla on suosittu tapa hankkia kryptovaluuttaa, sillä se on turvallinen ja usein edullinen vaihtoehto. Tätä varten sinun tulee ensin valita kryptovaluuttapörssi tai -välittäjä, joka hyväksyy verkkopankkisiirrot. Prosessi alkaa tilin luomisella valitsemallesi alustalle ja henkilöllisyytesi varmentamisella.

Tämän jälkeen voit lisätä pankkitilisi tiedot palveluun ja tehdä siirron valitsemallesi summalle. Siirron käsittelyaika vaihtelee pankista ja palvelusta riippuen, mutta yleensä varat ovat käytettävissäsi muutaman päivän kuluessa. Mahdolliset kulut koostuvat pörssin tai välittäjän palvelumaksuista sekä mahdollisista pankkisiirron kuluista. Me suosittelemme käyttämään verkkopankkisiirtoja Bitcoinin ostamisessa aina, kun se on mahdollista.

Kuinka ostaa Bitcoinia luottokortilla

Ostaminen luottokortilla on nopea ja helppo tapa hankkia Bitcoineja. Useat kryptovaluuttapalvelut tarjoavat mahdollisuuden ostaa Bitcoineja suoraan luottokortilla. Rekisteröidy palveluun, vahvista henkilöllisyytesi ja valitse maksutavaksi luottokortti. Syötä korttitiedot ja haluamasi ostoerän koko, ja hyväksy maksu. Ostotapahtumat luottokortilla ovat yleensä välittömiä, mutta niiden kulut voivat olla korkeammat verrattuna muihin maksutapoihin. Kulut koostuvat korttimaksun käsittelymaksuista ja mahdollisesti korkeammista ostoerän hinnoista. Tarkista siis etukäteen palveluntarjoajan hinnasto.

Bitcoinin ostaminen PayPalilla

PayPal on toinen suosittu tapa ostaa Bitcoineja, ja se on tarjolla tietyissä kryptovaluuttapörsseissä ja -välittäjissä. Prosessi alkaa tilin luomisella valitsemassasi palvelussa ja henkilöllisyyden varmentamisella. Kun olet vahvistanut tilisi, valitse maksutavaksi PayPal ja syötä tarvittavat tiedot maksun suorittamiseksi. PayPal-ostot ovat yleensä nopeita, mutta niiden käytöstä saattaa aiheutua lisäkuluja, jotka riippuvat palveluntarjoajasta.

Vältä huijaukset Bitcoinin ostamisessa

Bitcoinin suosion kasvun myötä huijaukset ovat valitettavasti yleistyneet. Suojautuaksesi huijauksilta noudata seuraavia ohjeita:

 1. Epäilyttävät linkit ja sähköpostit – Älä avaa tuntemattomista lähteistä tulevia sähköpostiliitteitä tai linkkejä. Huijarit usein lähettävät phishing-viestejä, jotka näyttävät aidoilta mutta pyrkivät varastamaan tietosi.
 2. Liian hyvät tarjoukset – Jos joku tarjoaa sinulle Bitcoineja huomattavasti markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla, on syytä olla varuillaan. Muista, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on.
 3. Kaksivaiheinen tunnistautuminen – Käytä aina kaksivaiheista tunnistautumista, joka tarjoaa lisäkerroksen suojaa tilillesi.
 4. Pyyntöjä siirtää Bitcoineja – Ole erityisen varovainen, jos sinua pyydetään siirtämään Bitcoineja tuntemattomille henkilöille tai organisaatioille.
 5. Tarkista ja varmista – Aina ennen kaupankäyntiä, varmista, että palvelu tai henkilö on luotettava. Tarkista käyttäjäarvostelut ja yrityksen tausta.

Säilytä Bitcoineja turvallisesti

Bitcoineja voi säilyttää monin eri tavoin, mutta kaikkein turvallisin tapa on käyttää kylmälompakkoa. Tässä muutama vinkki turvalliseen säilytykseen:

 1. Kylmälompakot – Kuten Ledger Nano S tai Trezor, ovat laitteita, jotka säilyttävät kryptovaluuttojasi offline-tilassa ja suojaavat niitä verkkohyökkäyksiltä.
 2. Varmuuskopioi yksityiset avaimet – Tee säännöllisiä varmuuskopioita yksityisistä avaimistasi turvallisessa paikassa. Näin et menetä pääsyä varoihisi, vaikka lompakkosi katoaisi tai vahingoittuisi.
 3. Monisignatuuri-lompakot – Käytä lompakoita, jotka vaativat useampia kuin yhtä allekirjoitusta varojen siirtoon. Tämä lisää turvallisuutta, koska tarvitaan useampi kuin yksi avain varojen käyttämiseen.
 4. Älä pidä kaikkia varojasi yhdessä paikassa – Hajauta säilytystä käyttämällä useampaa lompakkoa. Näin varmistat, että et menetä kaikkia varojasi, jos yksi lompakko komprometoidaan.
 5. Turvalliset salasanat ja fraasit – Käytä vahvoja salasanoja ja älä jaa palautusfraasejasi tai yksityisiä avaimiasi kenellekään. Säilytä ne paikassa, johon vain sinulla on pääsy.

Bitcoinin myyminen

Bitcoinin ostamisen jälkeen haluat todennäköisesti myydä Bitcoinia eteenpäin jossain vaiheessa. Bitcoinin myyminen on varsin helppoa.

Monet suosivat myyntiä pörssissä, kuten Coinmotionissa tai Northcryptossa, sillä ne tarjoavat käyttäjille selkeät ohjeet ja tuen prosessin kaikissa vaiheissa. Myös kansainväliset vaihtoehdot, kuten Binance ja Coinbase, ovat suosittuja myyntikanavia.

Bitcoin myyminen toimii näin:

 1. Valitse vaihtopalvelu – Valitse luotettava kryptovaluuttapörssi tai -välittäjä, kuten Coinmotion, Northcrypto, Binance, tai Coinbase. Varmista, että palvelu toimii maassasi ja tutustu sen käyttöehtoihin.
 2. Luo tili – Jos sinulla ei vielä ole tiliä valitsemassasi palvelussa, rekisteröidy luomalla käyttäjätili. Tämä vaihe sisältää yleensä henkilöllisyytesi varmentamisen (KYC).
 3. Siirrä Bitcoinisi – Siirrä Bitcoinisi henkilökohtaisesta lompakostasi valitsemasi palvelun lompakkoon. Tämä tapahtuu lähettämällä kolikot henkilökohtaisen lompakkosi osoitteesta palvelun osoitteeseen.
 4. Myy Bitcoinisi – Kun Bitcoinisi ovat saapuneet palvelun lompakkoon, voit asettaa myyntitoimeksiannon. Voit valita joko välittömän myynnin markkinahintaan tai asettaa haluamasi hinnan limit-toimeksiannolla.
 5. Kotiuta varat – Kun myyntitoimeksiantosi on toteutunut, voit kotiuttaa saamasi varat. Valitse haluamasi kotiutustapa, kuten pankkisiirto, ja seuraa palvelun antamia ohjeita.

Huomioitavaa Bitcoinin myynnissä

Bitcoinin myynnin yhteydessä on tärkeää muistaa, että markkinat voivat olla volatiilit, ja hinnat vaihtelevat jatkuvasti. Siksi on hyvä seurata markkinatilannetta ja harkita myyntihetkeä huolellisesti. Lisäksi, pidä mielessä mahdolliset myyntivoittojen veroseuraamukset ja varmista, että noudatat alueesi verolainsäädäntöä.

Turvallisuus on myös keskeistä Bitcoinien myynnissä. Varmista, että käytät luotettavaa ja turvallista yhteyttä, ja että kaikki henkilökohtaiset tietosi pysyvät suojattuina koko prosessin ajan. Huijausten välttämiseksi on suositeltavaa käyttää tunnettuja ja luotettavia pörssipalveluita ja olla varovainen, jos sinuun otetaan yhteyttä suoraan ostotarjouksen merkeissä.

Bitcoinin myynti voi olla järkevä liike sijoitusstrategiassasi, oli syynä sitten voittojen kotiuttaminen, markkinatilanteen muutokset tai henkilökohtaiset rahoitustarpeet. Valitsemalla oikean kanavan ja seuraamalla parhaita turvallisuuskäytäntöjä voit varmistaa, että myyntiprosessi on sekä tuottoisa että turvallinen.

Bitcoin sijoituskohteena

Bitcoin on osoittautunut suosituksi sijoituskohteeksi, joka tarjoaa mahdollisuuden arvon kasvuun pitkällä aikavälillä. Kuten kaikki sijoituskohteet, se sisältää riskejä, mutta sen ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten rajattu tarjonta ja kasvava hyväksyntä, tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille sijoittajille. On kuitenkin tärkeää ymmärtää sijoituskohteen luonne, markkinat ja säilyttää sijoituksia turvallisesti. Suosittelemme seuraamaan myös Kryptovaluutta.org ylläpidon uutisointia, jotta pysyt mukana Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen trendeistä.

Mitä tehdä Bitcoinin ostamisen jälkeen?

Olet tehnyt ensimmäisen Bitcoin-ostoksesi – mitä seuraavaksi? Tässä muutama vaihtoehto, miten voit edetä sijoituksellasi.

Hodling

”Hodl” on termi, joka juontaa juurensa kirjoitusvirheestä Bitcoin-keskustelussa ja tarkoittaa Bitcoinin pitkäaikaista säilyttämistä. Monet sijoittajat uskovat Bitcoinin arvon nousevan pitkällä aikavälillä, joten he päättävät ”hodlata” eli pitää sijoituksensa ja odottaa arvonnousua. Tämä strategia vaatii kärsivällisyyttä ja uskoa Bitcoinin pitkäaikaiseen potentiaaliin.

Aktiivinen kaupankäynti

Jos pidät markkinoiden seuraamisesta ja analysoinnista, aktiivinen kaupankäynti voi olla sinulle sopiva vaihtoehto. Tämä tarkoittaa Bitcoinin osto- ja myyntitoimeksiantojen tekemistä lyhyemmällä aikavälillä tavoitteena hyötyä hinnanvaihteluista. Huomioi, että aktiivinen kaupankäynti vaatii aikaa, tietämystä ja on suurempi riski kuin pitkäaikainen sijoittaminen.

Maksuvälineenä käyttäminen

Bitcoinia voi käyttää myös maksuvälineenä ostoksille monissa verkkokaupoissa ja tietyissä kivijalkaliikkeissä. Tarkista, hyväksyykö myyjä Bitcoinin, ja tee ostoksesi suoraan digitaalisesta lompakostasi.

Sijoita ja diversifioi

Voit myös harkita sijoituksesi diversifioimista muihin kryptovaluuttoihin tai kryptoaiheisiin sijoitustuotteisiin, kuten ETF:iin tai osakkeisiin, jotka ovat sidoksissa kryptomarkkinoihin. Diversifioimalla salkkusi voit hajauttaa riskejä ja hyötyä kryptovaluuttojen markkinoiden mahdollisuuksista laajemmin.

Opiskele ja pysy ajan tasalla

Kryptovaluuttojen maailma kehittyy jatkuvasti, joten on tärkeää pysyä ajan tasalla uusista kehityksistä, teknologioista ja markkinatrendeistä. Osallistu yhteisöihin, lue alan julkaisuja ja opiskele sijoitusstrategioita. Bitcoinin uutisista pysyt parhaiten perillä, kun laitat sivustomme uutisosion seurantaan! Kryptovaluutta.orgin ylläpito koostuu sijoittajista, jotka ovat ostaneet ja myyneet Bitcoinia jo yli 10 vuoden ajan.

Usein kysytyt kysymykset Bitcoinin ostamisesta

Miten bitcoinia voi ostaa?

Bitcoinia voi ostaa rekisteröitymällä kryptovaluuttapörssiin tai -välittäjän palveluun, tallettamalla sinne varoja esimerkiksi pankkisiirrolla, luottokortilla tai PayPalin kautta ja ostamalla sitten haluamasi määrän Bitcoineja. Vaihtoehtoisesti voit käyttää Bitcoin-automaatteja tai tehdä kauppoja yksityishenkilöiden kanssa.

Paljonko maksaa yksi Bitcoin?

Bitcoinin hinta vaihtelee jatkuvasti tarjonnan ja kysynnän mukaan. Sen tämänhetkisen hinnan näet reaaliajassa kryptovaluuttapörssien tai rahoitusuutissivustojen kautta.

Onko liian myöhäistä ostaa Bitcoinia?

Bitcoin-markkinoilla on volatiliteettia, mikä tarkoittaa, että hinnat voivat vaihdella laajasti lyhyessä ajassa. Monet asiantuntijat uskovat, että pitkällä aikavälillä Bitcoinilla on vielä paljon kasvupotentiaalia, mutta on tärkeää tehdä oma tutkimus ja harkita sijoituspäätöstä huolellisesti.

Voiko Nordnetissä ostaa Bitcoinia?

Nordnet ei tällä hetkellä tarjoa suoraa mahdollisuutta ostaa Bitcoineja. Voit kuitenkin sijoittaa kryptovaluuttoihin epäsuorasti esimerkiksi Bitcoin-ETF:ien tai muiden kryptovaluuttaan linkittyvien rahoitustuotteiden kautta.

Voiko bitcoinia ostaa osissa?

Kyllä, Bitcoinia voi ostaa pienissä osissa, joita kutsutaan satosheiksi. Yksi Bitcoin jakautuu sataan miljoonaan satoshiin, mikä tekee kryptovaluutan ostamisesta mahdollista myös pienemmillä summilla.

Miten Bitcoin muutetaan rahaksi?

Bitcoinin voi muuttaa fiat-rahaksi (esim. euroiksi) myymällä sen kryptovaluuttapörssissä tai -välittäjällä. Myynnin jälkeen voit kotiuttaa varat pankkitilillesi. Joissakin maissa voit myös käyttää Bitcoin-automaatteja vaihtamaan kryptovaluuttaa käteiseksi.

Onko Bitcoin hyvä sijoitus?

Bitcoinin menneisyys on osoittanut sen olevan potentiaalisesti tuottoisa, mutta myös volatiili sijoitus. Sen arvo voi nousta ja laskea nopeasti, joten sijoittaminen Bitcoiniin vaatii riskien ymmärtämistä ja sijoitushorisontin harkintaa.

Voiko Bitcoinilla ansaita oikeasti rahaa?

Kyllä, monet ihmiset ovat ansainneet rahaa Bitcoinilla sekä pitkäaikaisella sijoittamisella että aktiivisella kaupankäynnillä. Kuten kaikessa sijoittamisessa, myös tässä on riskinsä, ja on mahdollista menettää sijoitettua pääomaa.

Onko Bitcoin kupla?

Bitcoinia on kutsuttu kuplaksi useaan otteeseen sen historian aikana, varsinkin huomattavien hinnannousujen jälkeen. Bitcoin on kuitenkin säilyttänyt arvonsa ja jatkanut kasvuaan pitkän aikavälin aikana. Sen taloudellista arvoa ja kestävyyttä kuplana tai vakavana sijoituskohteena arvioidaan jatkuvasti uudelleen sen kehittyessä.